Hedvig

Description:

Félszerzet; 30; 112 cm; 23 kg;
Szőke, bozontos hajkoronáját virágkoszorúval díszíti. Öltözéke színes, és hemzseg a titkos zsebektől. Számszeríját a hátán, tegezét övén hordja.

Bio:

A mostanra bájos, és ügyes kezű fiatal nővé cseperedett félszerzet története nyüzsgő városi utcákon kezdődött. Szüleit kilenc éves korában vesztette el egy az egész szomszédságukat elpusztító tűzvészben. Rokonok, és barátok híján a kislány utcára került, ahol is az utcakölykök társasága, valamint a koldulás tűnt egyetlen lehetőségnek számára a túléléshez. Ám egy-két év elteltével rájött, hogyha idegenek kedvességére, és jó szándékára bízza magát, hamar felkopik az álla. Úgy gondolta el kell vennie, amire szüksége van. Ezekben az időkben ez csupán ételt jelentett. Csent a piaci kofáktól, táskákból, megrakott kocsikról, ahonnan csak tudott. Ügyes mozdulatai felkeltették egy tolvaj társaság figyelmét, akik csiszolgatni kezdték enyveskezű tehetségét. Hedvig figyelmét komolyabb zsákmányok felé fordították, gyermeki vonásai gyanútlanná tették áldozatait. Tizenéves kora így kövér tarisznyákról, ékszerekről, értékes kelmékről és tivornyákról szólt. Nem esett nehezére nyomtalan eltűnni, s olykor még ártatlan küllemét, és okos kis históriáit felhasználva is képes volt óvatlan fajankóktól pénzt kicsalni.
Noha agyafúrt tolvajjá érett, volt mit ennie, és volt mit költenie úgy érezte jobb sorsra érdemes. Az izgalom, amit az első években érzett elhalványult, nem érzett biztos talajt a lába alatt, bármit megszerzett magának, mégsem volt semmije. A napok gépiesekké váltak, néha pedig a pánik lett úrrá rajta. A félelem, hogy egyszer körözött tolvaj lesz beette magát az agyába. Ezen kétségekkel teli évei egyikén egy kedves ismerőse jelentéktelen, minden kihívást nélkülöző melót ajánlott neki, melyet ő a kecsegtető jutalom ellenében elvállalt. Utóbb kiderült, hogy mégis ez a munka hozta a változást melyre Hedvig várt. Egy szürke zónába tévedt nyomozás kellős közepén találta magát. Ennek során találkozott egy Bingo nevezetű fura félszerzettel, aki akár órákig is képes volt térképekről, labirintusokról beszélni, és aki történetesen éppen az idő tájt ismerkedett a tolvajlás fortélyaival. Hedvig nagy érdeklődést mutatott új ismerőse mestersége iránt, Bingo pedig úgy találta a lány alkalmas inasa lehet a későbbiekben, így maga mellé vette.
Hedvig túllendült egyszerű utcai fosztogató múltján, lelkesen vetette bele magát újabb és újabb kalandokba. S mennél kuszább volt a rejtély, ő annál jobban élvezte.

Hedvig

Legend of the Dark Valley kinga