Eaterbyd

aka Scarlet Witch

Description:

chibi-red-witch.png
Eaterbyd
félszerzet boszorkány
24 éves, 93 cm magas, 16 kg tömegű
szürke bőrű, szürke vagy vörös hajú, vörös szemű

Ez az átlag magasságú félszerzet lány, akinek a megfelelő helyeken megfelelő domborulatai is meg vannak, nem panaszkodhat megjelenésére. Egyetlen kivetni való, hogy alabástrom fehér bőr helyett hamuszürke fedi testét és haja is a fekete és az ősz között van félúton. Pedig szép, hosszú és erős az a haj. Szemeiben ott csillog a pajkosság és a tűz, köszönhetően vörös színezetű íriszének. Aki látta már, hogyan zabolázza meg a mágia erőit, az tudja, hogy olyankor a haja színezete szemével kerül összhangba.

A vörös szín dominál öltözetében is. Relatíve szép, de utazáshoz illő posztó lovaglónadrágja és díszes inge nem oly sötét vörös, mint a rubint ékkövek, melyek derekát, karjait, nyakát és fülbevalóit díszítik. Fekete csizmája jól mutat fekete köpenyével. Az egész megjelenésnek humort talán a jól megpakolt női válltáska és a seprű kölcsönöz. A seprűn messziről látszik, hogy sok mindent megjárt: égés nyomok és fémes vasalatok vannak rajta. Az aglaroni boszorkány királynő udvarának címere rajta minden hozzáértőben, ha nem is tiszteletet kelt, de elővigyázatosságra ad okot. A nem hozzáértők szemében az ad elővigyázatosságra okot, hogy a föld felett lebeg a seprű.

Jelenleg egy aprócska póni a hölgyemény úti társa, aki két nagyobb méretű, megpakolt táskát visz. Egyikben különösebbnél különösebb alakú fém fazekak, a másikban meg különösebbnél különösebb alakú üvegek lapulnak.

Bio:

Hol volt, hol nem volt, azok között a dombok között bizony volt egy igazán barátságos kis hobbit falucska. A népek békességben és boldogságban éltek arra felé. A legtöbben megelégedtek azzal amit kaptak az élettől. Itt született meg a Teeon család legfiatalabb tagja Cornelia. Szülei imádták babusgatni a szőke kis csöppséget. Rajtuk kívül talán csak nagybátyja Conwrick szeretett unokahúgával játszani minden szabadidejében, de idővel nem tudott megálljt parancsolni kalandvágyának és elindult felfedezni a világot. Emiatt az alig járni tudó kislány is gyakran merészkedett messzebbre, mint kellett volna.

Egyik ilyen alkalommal sikerült egy végtelenül mélynek tűnő üregbe esnie. Az utazása végén egy ártatlan kismadárra esett rá, akinek sikerült eltörnie a nyakát, pedig nem túl nehezek a félszerzet gyermekek. A madár azonban különleges volt. Halála után rövid idővel teste elkezdett a napnál is melegebben izzani, majd az egész barlang lángolt. Itt ért véget Cornelia története és kezdődik Eaterbydé, ami nevet a világokat elemésztő végtelen tűzúrról kapta. A főnix fióka életereje önmagában kevés volt az újjászületéshez, ezért elemésztette a lányét is. Legalábbis ezt mondták az akadémián. A kiégett barlangban egy hamuszürke teremtmény maradt, melynek szemeiben az örök élet lángjai lobognak mai napig.

red-witch.jpg

Sajnos a tűz azonban pár dombságot is elborított. Több gazda szőlőtőkéi vesztek oda a lángviharnak nevezett természeti katasztrófában, azonban szerencsére senki sem halt meg. Leszámítva Corneliát, akit mindenki gyászolt. Lett is nagy öröm, pár napra legalábbis, mikor visszatért öt nap múlva. Senkit sem zavart, hogy külsőre megváltozott. Személyiségre a régi kis izgága kislány maradt. Aztán felgyulladt a kezében a kedvenc babája. Majd a szomszéd kislány ruhája. Majd a pajta. Ekkora a falusiak tőlük telhető legnagyobb udvariasággal távozásra szólították fel a lányt és egész családját.

Szerencsére lett egyszerűbb megoldás is a problémára: épp a környéken járt egy nagyhatalmú gyógyítónő (a tűz áldozatain akart segíteni). A fehér boszorkány felajánlotta, hogy elviszi a bizonyára mágikus hatalommal bíró lányt oda, ahol ő tanulta varázshasználat fortélyait. A aglarondi boszorkány királynő udvarába örömmel fogadták az alig öt éves kislányt, annak ellenére hogy első este kigyulladt a lakótorony. Meg másnap is. Idővel megtanulta irányítani a benne lakó tüzet, azonban nem volt igazán alkalmas a varázslók útjára. Ő, a hogy mondták, természetes tehetség. Emiatt Simbul maga tanította szabadidejében, hogy kordában tartsa és irányítottan működtesse a főnix erejét.

Hihetetlen fiatalon végzett, még a tizenhatodik életéve betöltése előtt, a világ egyik legelismertebb varázsakadémiáján. Diplomája, mint minden vörös boszorkánynak egy repülő seprű aglaron címerével, mely személyesen neki készült. Kihívást jelentett az apró méretű seprű elkészítése, de a hagyomány az hagyomány. Örömében kis híján még az átadón elégette a varázstárgyat. Szerencsére raktak bele tűz elleni védelmet is előre látóan.

Ezek után, mint a legtöbb vörös boszorkány áruba bocsátotta hatalmát, hogy támogassa hátra maradt családját. Városról városra járva segített a céheknek, nemeseknek felkutatni nem kívánatos személyeket a városban. Többnyire nem tudták megfizetni irreálisan magas díjszabását, így az évek alatt sok szakmát kitanult fizetség gyanánt. Egyszer ő is megállapodik majd, gondolta. Többször vettek rajta revansot. Azonban a főnix hatalma rendszeresen visszahozta az élők sorába elemésztve támadóit.

Aktuálisan egy eltűnt nemes megkeresésére kérték fel. Kicsit furcsállja a hatalmas méretű kompániát, de legalább lehetősége van új barátokat szerezni, akikkel majd vállalhat nagyobb melókat is.

fire-witch.jpg

“Nem kell félni, nem fog fájni.”

Eaterbyd

Legend of the Dark Valley rickeyrat